Analitzem projectes finançats per la banca ètica

Analitzem projectes finançats per la banca ètica

Una de les tasques del #TGPEFiareBancaEtica consisteix en contactar amb un projecte que hagi estat finançat per una banca ètica i analitzar-lo des d’aquest punt de vista: Quin objectiu té? A quins sectors beneficia? Per què han escollit la banca ètica? Quins criteris positius acompleix perquè hagin pogut demanar finançament a un banc ètic?

Així que en grups de 3 o 4 alumnes ens hem espavilat per posar-nos en contacte amb algunes entitats, petites empreses o cooperatives finançades èticament.

Aquí teniu el resum d’alguna de les nostres experiències:

1. Visita a l’Espai Brotes de l’Hospitalet. 

 brotes1.jpg

El dimecres passat el meu grup (Jordan, Sònia, Marcel i jo) acompanyat de l’Anna Gou vam anar a l’Hospitalet per analitzar un projecte finançat per una banca ètica, Coop57. La cooperativa a la que vam anar es diu EspaiBrotes i és un projecte centrat en la salut integral, l’alimentació conscient, l’oci alternatiu i la creació de xarxes de transformació social i personal, creat per 4 noies. Una d’elles, l’Eva, és la germana d’un amic de la meva mare i gràcies a això vaig poder posar-me en contacte amb ella. Ella va ser qui ens va acollir a l’espai i ens va explicar en què consisteix el projecte, a quins sectors beneficia, perquè està finançat per una banca ètica, etc. (Júlia)

EspaiBrotes1.JPG

 EspaiBrotes2.JPG

 Júlia: “Va ser una experiència molt interessant i agradable, ja que vam poder aprendre moltes coses sobre aquesta cooperativa i a quin tipus de projectes dona crèdits la banca ètica;  a part, el fet de ser un grup molt reduït en un espai petit i càlid va crear un ambient de confiança en el que em vaig sentir molt a gust.

 

 2. Ens visita en Pedro, de la cooperativa Cydonia i vinculat a Coop’57

Ariadna:  “Vaig parlar amb el meu pare i li vaig explicar el projecte i l’encàrrec. Ell em va dir que a la seva cooperativa, Cydonia, sí que treballaven amb un banc ètic (Triodos bank). També em va donar informació sobre un soci de Cydonia, en Pedro, que també està dintre de Coop57 fent promoció  de la banca ètica.” 

Ariadna: “L’he trucat per telèfon per poder concertar una trobada. Al principi m’ha fet una mica de vergonya ja que no sabia molt bé què dir-li, però desprès ell ha estat molt simpàtic i  en un moment ens hem entès i ens hem posat d’acord. Dilluns vindrà desprès del pati i li farem les nostres preguntes. Sincerament tinc moltes ganes que vingui, ja que crec que és una persona molt entesa en aquests camps i que ens pot ajudar molt”.  

 

 3. Contactem via mail amb Roba Amiga 

Jo volia treballar sobre Roba Amiga ja que havia vist els contenidors de recollida de roba pel barri i sentia curiositat. A través de la recerca d’informació a diverses pàgines web, hem aconseguit el contacte de l’encarregat de la cooperativa i l’hem trucat. 

Llavors hem hagut de redactar un correu al nivell necessari perquè ens contestessin; això ens ensenya  com comunicar-nos amb el nostre entorn i arribar a explicar-nos amb un to més professional. Ràpidament ens han contestat, fent més dinàmic el treball (Irene).

Irene: “Aquest coneixement ens servirà per poder fer-nos entendre a la gent més propera o per si quan treballem ens hem de dirigir a un públic. Ens resultaran eines útils per al futur”.
Irene: “M’ha cridat l’atenció el fet  que només manegen una part del projecte amb la banca ètica i que la resta ho gestionen amb la banca tradicional:”
 
Darío: “Al trucar, vaig trobar que vaig saber desenvolupar-me bé a l’hora de demanar informació a una empresa via telèfon.”

Share this post