Creació Musical 4ESO. Violència de gènere en l’àmbit musical.

Creació Musical 4ESO. Violència de gènere en l’àmbit musical.

La proposta d’aquest BRC és la visivilització de la violència de gènere en el món de la música.

Per aconseguir-ho, vam començar aclarint conceptes bàsics que defineixen l’estructura de la nostra societat i fent un mural amb ells. Vam identificar els estereotips que es repeteixen de forma constant a les cançons d’ahir i d’avui, incloent les cançons infantils.

En petits grups, vam analitzar la participació de les dones a alguns dels festivals musicals més importants de la nostra ciutat de l’any 2018 (Grec, Cruïlla, Mercè, BAM, Sònar, Primavera Sound), vam constatar com aquesta continua essent minoritària i vam tractar d’analitzar els motius.

Després d’això, vam cercar un repertori musicalde dones en què les lletres tinguessin un missatge conseqüent amb la lluita contra la desigualtat i contra els estereotips i rols associats tradicionalment a homes i dones. Cançons no sexistes, que trenquen amb l’amor romàntic, que denuncien la violència de gènere i que aposten per la sororitat. De forma individual, cada persona va crear dos murs padlets amb dues artistes diferents. D’aquesta tasca sorgeix l’exposició Dones Sonores que podrem veure a la mostra a les famílies (imatge i codi QR que ens porta al padlet) i una llista de reproducció que podrem escoltar la setmana del 8 de març.

Per acabar, vam fer un videoclip amb la cançó “Contigo” de La Otra (interpretada juntament amb El Kanka) en el que participa tot l’alumnat del BRC juntament amb altres alumnes de l’institut i alguns docents.

Share this post