Servei a les persones 3ESO. Prevenció contra la violència de gènere

Servei a les persones 3ESO. Prevenció contra la violència de gènere

L’objectiu d’aquest BRC es formar al  nou grup XAJI de noies i nois de  3r ESO de l’ Institut 4 Cantons. Aquest grup XAJI (Xarxa activa joventut i igualtat)  ha de prevenir , sensibilitzar i actuar en casos que es produeixin desigualtats de gènere en l’àmbit de l’ institut  o entorn més proper.

Durant les setmanes del BRC Prevenció contra la violència de gènere , 1r torn:

  • L’alumnat ha rebut formació de diferents entitats: CÚRCUMA: introducció a la perspectiva de gènere. APODERART I HOMES IGUALITARIS : feminitats i masculinitats . ALIATS DELS FEMINISME : diversitat sexual i LGTBI ha de prevenir, detectar, actuar i difondre . GOGARA: violències masclistes i relacions de parella.
  • Han fet presentació del grup XAJI en parelles per totes les aules i han distribuïts cartells informatius sobre la XAJI.
  • L’alumnat ha treballat en parelles  conceptes sobre la temàtica: sexisme,  estereotips, feminisme… Van fer unes infografies finals distribuïdes per l’ institut.
  • El grup va  participar el 9 de novembre del 2018 a la 7a Trobada XAJI de  l’Espai Francesca Bonnemaison.
  • Han fet una recerca sobre la situació de la violència masclista a l’Estat Espanyol. Aquesta informació la van presentar en uns Power Points
  • Començar a preparar accions a l’ institut per la setmana del 8 de març (BRC 3.1.4 Prevenció Violència de Gènere, 4r torn)

 

 

 

 

 

 

 

Share this post