Exposició permanent a Can Framis

Exposició permanent a Can Framis

Els alumnes de 2n i 3r d’ESO del TGPE de l’Institut Quatre Cantons de Barcelona, vam rebre la proposta de la institució de Can Framis que consistia en embellir i donar color una àrea ubicada en el Museu de Can Framis per mitjà de creacions plàstiques realitzades per ells mateixos. L’àrea on s’exhibiran els treballs finals a mode d’exposició permanent és la zona del Museu on es fan les activitats programades pel servei educatiu, un espai públic freqüentat per alumnes i personal docent de les escoles d’arreu de Barcelona. Els treballs de creació i desenvolupament artístic han sorgit de l’observació i contemplació d’obres i artistes del fons pictòric de la col·lecció de la Fundació Vila Casas. Aquest resultat creatiu final s’exhibirà a l’aula-taller de Can Framis sota el format d’exposició permanent. Les obres embolcallaran les parets i les creacions tridimensionals se situaran al sostre de l’àrea adjudicada.

Els alumnes de l’institut vam anar a visitar el museu de Can Framis on vam contemplar i admirar les obres, la majoria de gran format, dels artistes que formen part d’aquesta fundació. Va ser una experiència visual i emocional que ens va impactar i va connectar amb la nostra part més vivencial, però no va ser fàcil. A l’exposició hi ha molts artistes, de tendències tècniques diverses i diferenciades i captar de sobte tota la càrrega i experiència
que aporten les obres ens va costar. En aquest vídeo veureu imatges que pertanyen al procés de treball

Hem hagut de treballar molt per tal de produir resultats plàstics interessants ja que la distància entre nosaltres i els artistes és gran i cal treballar molt. Hem hagut de deixar anar la imaginació i l’entusiasme cercant formes, colors i formats, amb llibertat convertint-nos en alumnes-creadors. Aquí teniu els resultats

Share this post