Buscant el client prototipus de la banca ètica

Buscant el client prototipus de la banca ètica

La 2a setmana del #TGPEFiareBancaEtica la vam començar gravant unes entrevistes al carrer a gent de diferent edat, sexe i nacionalitat (fins i tot vam poder fer l’enquesta al director de l’escola PereIV!).

 

Les preguntes que havíem preparat anaven sobre els seus estalvis, els beneficis que n’obtenien i el coneixement que tenien sobre la banca ètica. Les respostes van ser molt diferents i ens van permetre començar a definir poc a poc el perfil de les persones a qui hem d’adreçar la campanya: ha de ser gent oberta de ment, que vulgui distingir-se de la resta, que vulgui una certa justícia social, amb principis, preocupats pels altres, entre 18 i 60 anys i dels dos sexes.

 

Sergi: “Aquest dilluns m’ha agradat molt el que hem fet perquè hem començat a gravar i jo he pogut agafar la perxa amb el micròfon, com si estiguéssim gravant una pel·lícula de cinema… Això d’anar pel carrer preguntant a les persones desconegudes m’ha agradat bastant perquè es una nova experiència per a mi i els professors ens van deixar molta via lliure per preguntar pel nostre compte.

 

Oriol: “Me ha costado un poco hablar con la gente por vergüenza pero ha ido bien y ha sido divertido

Paula: “…al principi estàvem una mica tallats i ens costava obrir-nos i parlar. No va ajudar molt que la majoria de la gent es negués a contestar. Però al cap  de 2 o 3 entrevistes ja vam estar més segurs de nosaltres mateixos i va ser un no parar.”

Paula: “Jo crec que tant jo com els meus companys, vam notar a la gent bastant indignada amb els seus bancs i amb molt poca informació sobre el que el banc feia amb els seus  diners… I molta ignorància sobre la banca ètica.  Tot i que la gent està molt farta dels bancs, també vam copsar, que no volien canviar de banc, i que preferien un mal banc conegut, que canviar, per por a l’estafa o a d’altres raons.

Dani: “Aquest TGPE està anant per un camí que m’agrada molt, ja que mai he fet coses com aquestes i m’ha cridat molt l’atenció. Espero que continuï com va ara mateix. Ficar-me una mica en la vida de la gent de fora, saber com viuen econòmicament i saber els seus problemes i els problemes dels bancs, m’està resultant molt interessant ara mateix.

Júlia: “Em sento molt a gust amb aquest TGPE, tant amb el professorat i la resta de companys, com amb el tema. Tot i que ara que he rebut el correu del Jordi amb totes les tasques que hem de fer m’he començat a atabalar una mica, però això sempre em passa a totes les matèries. Una vegada que em poso a fer-les, me les trec de sobre molt ràpidament i se’m passa“.

 

Share this post