Un nou TGPE per reflexionar sobre el sistema bancari

Un nou TGPE per reflexionar sobre el sistema bancari

Al #TGPEFiareBancaEtica els alumnes de 4t d’ESO aprenen els principis de funcionament del sistema bancari i reflexionen sobre l’ús que els bancs fan dels diners dels seus clients i la coherència entre aquest ús i els seus valors personals.

En aquest TGPE els nois i noies han de dur a terme l’encàrrec que els ha fet l’entitat externa Fiare Banca Ètica: una campanya de difusió sobre la banca ètica amb l’objectiu de donar a conèixer aquest tipus de banca alternativa als professors i a les famílies de l’Institut  i també, en la mesura del possible, al barri.

Aquestes són les  impressions d’alguns dels alumnes després de les dues primeres sessions:

Marcel:  “Veig que el TGPE em servirà bastant per aprendre. Vull enfocar-me en com fer servir els diners de manera correcta i com no malbaratar-los.

Aina:  “El temps ens va passar volant, al menys a mi. Crec que van ser dues hores molt productives perquè jo no sabia que existia la Banca ètica, ni que hi havia una altra forma de gestionar els diners que no fos la tradicional. Mai m’havia parat a pensar que hi podria haver altres maneres i millors de fer-ho. Donava per suposat que tothom (o la majoria de la gent del meu entorn) anava al banc “tradicional”; aquest era el millor i l’únic.

Júlia: “Crec que he fet bé en escollir aquest TGPE, ja que em solen interessar els TGPEs que tracten sobre temes socials, polítics i econòmics“.

Share this post