Una sessió amb FETS per entendre la banca ètica

Una sessió amb FETS per entendre la banca ètica

Avui al #TGPEFIareBancaEtica ha vingut en Ferran, representant de FETS  i ens ha plantejat un joc tipus Trivial a través del qual apreníem les característiques principals d’un banc tradicional i d’un banc ètic i les diferències entre tots dos.

A continuació, ens va explicar què era i com anava la borsa de valors. També vam aprendre el funcionament bàsic d’un banc i els conceptes d’interès actiu i passiu així com la manera que tenen de treure beneficis els bancs.

Irene: “Hem estat parlant sobre les conseqüències que pot portar no conèixer les finances d’una banca tradicional, com per exemple que no saps que amb els teus diners  poden finançar fabricació d’armes, tales de boscos, etc. És aquí quan ens han preguntat si a nosaltres ens semblaven bé aquestes transaccions amb els nostres diners, si anava segons els nostres principis… A partir d’aquí han introduït  la definició de banc ètic.

Irene: “En aquesta sessió m’he sentit indignada amb les inversions que sovint fan els bancs tradicionals i també amb aquestes empreses o entitats que no tenen el sentit de drets humans,  ni el de conviure amb la naturalesa i que no els importa si faciliten conflictes. Opino que aquest nou model de banca és moral i segueix els principis que tota persona hauria de seguir. M’agradaria en un futur poder participar en algun projecte que ajudés a vèncer aquestes injustícies del dia a dia

Marcel: “ ….va venir en Ferran de FETS,  que ens va fer un taller molt interessant sobre els valors, els objectius i els bancs. Va ser molt educatiu i em vaig plantejar quins són els meus objectius i valors en aquest moment de la meva vida.

Share this post