Un taller de teatre amb La Nave va

Un taller de teatre amb La Nave va

Al #TGPEFiareBancaEtica avui hem fet teatre amb La Nave Va, una associació que es dedica a fer tallers de teatre social fent servir aquesta eina com activitat transformadora.

Ens han proposat dues activitats. Primer ens ha explicat una petita història d’un treballador d’un banc que lluitava dia a dia per seguir els seus valors i els seus objectius. A través d’aquesta història, hem entrat en matèria i  poc a poc hem començat a parlar de la banca ètica, dels projectes que es realitzen, …(Ariadna)

Dani. “…Després d’aquell joc va començar a explicar una història sobre la banca i havíem d’anar participant en ella. Moltes coses ja les sabíem però ficar-nos dins la historia ens ha ajudat  a entendre com ho passa la gent per la culpa de la guerra i de la banca.

Ariadna: “Sincerament em va agradar molt aquesta activitat i la vaig trobar molt entretinguda. El que més em va agradar va ser que era participativa, no era escoltar tota l’estona el que ens explicaven, nosaltres podíem dir la nostra i formàvem part de la representació.

 

IMG_20150304_093958.jpg
Darío: “…la història que va explicar i la forma com la utilitzava per ficar-nos-hi a dins, va ser molt bona”.

L’altra activitat que ens van proposar em va semblar molt curiosa: consistia en agafar 6 papers on  escriure 3 objectius de la nostra vida i 3 valors importants per nosaltres. En acabar havíem de col·locar-nos els 3 valors a una cama, i els 3 objectius a l’altre. Tot seguit havíem de ficar cap per vall un de cada grup, el que fos menys important, i així un segon cop fins que només en quedés un a cada grup. Després vam fer una posada en comú.(Ariadna)

Ariadna: “Els meus 3 valors van ser: empatia, amistat i sinceritat. I els meus 3 objectius van ser: valorar el que tinc, independitzar-me i acabar l’ESO. M’he adonat que no tenen cap relació amb els valors de la banca ètica, són valors i objectius personals.

….  a mi  se’m va fer impossible decidir entre els últims dos valors, així que vaig haver de deixar-los tots dos enlaire.”

Dani: ” M’ha agradat molt el “joc” d’escriure els objectius i els valors més importants per nosaltres, ja que m’ha fet pensar en com sóc,  què vull aconseguir i com ho vull aconseguir.”

Oriol: ” La actividad ha sido divertida y entretenida. Cuando me han dicho que era un personaje me puse nervioso porque yo no puedo hablar y hacer cosas delante de tanta gente. Pero bueno, he tenido que hacerlo (suerte que hablaba poco!) y al final me he sentido bien en la clase de hoy”.

Darío: “Principalment d’aquesta activitat el que n’he tret és saber els meus valors principals que com vaig dir són esforç, perserverança i valentiaPer aquestes dues coses vaig canviar el xip de cara al TGPE i vaig esforçar-me molt més i vaig intentar fer bé els treballs encomanats”.

“… els nostres valors i objectius són els que ens fan ser únics i ens diferencien dels altres,  del que realment volem de la vida.” Anthony.

Share this post