Recerca Científica 4ESO. Taller de Genètica Forense

Recerca Científica 4ESO. Taller de Genètica Forense

Al BRCS de 4rt Com funciona l’herència?, l’alumnat s’ha introduït al món de la Genètica. Han estudiat les empremtes digitals, caràcter NO heretable, però també els diversos sistemes de grups sanguinis (ABO i Rh -caràcters heretables). Han aprés a distingir els cariotps d’homes i dones i tot això els ha permès entendre i poder participar en el taller de Genètica forense que s’ha dut a terme al laboratori de Ciències. A través de Funbrain, entitat especialitzada en organitzar aquesta mena de tallers, l’alumnat ha pogut introduir-se en el significat del perfil genètic, simulant l’electroforesi de DNA i ha pogut extraure el seu propi DNA a partir d’una mostra de saliva. Bona part de l’alumnat ha considerat que aquesta era l’activitat destacada del BRCS. A través de la Genètica forense hem treballat un munt de conceptes.

Share this post