Creació musical 4ESO. Difusió de projectes musicals.

Creació musical 4ESO. Difusió de projectes musicals.

La proposta i producte final d’aquest BRC és la creació d’una guia adreçada a joves que els hi permeti orientar-se en el camí de donar a conèixer la seva música.
Després d’una pluja d’idees en la que vam acotar quins eren els aspectes centrals a tenir en compte per iniciar el camí en el món de la música, vam investigar sobre els drets d’autor (què són, per què serveixen, com es gestionen) i vam cercar informació sobre algunes de les entitats que els atorguen (SGAE, registre de la propietat intel·lectual, Safe Creative, llicències Creative Commons). En acabar, vam centrar-nos en les xarxes socials específicament musicals (què cal fer per penjar i distribuir la nostra música, quina és la política dels drets d’autor, quines possibilitats dona el compte premium…).
Finalment, vam distribuir la classe en grups petits que s’encarregarien d’abordar cadascun dels apartats que ha de contenir la guia: portada i maquetació, drets d’autor, xarxes socials musicals, altres xarxes socials, web/bloc i espais musicals al barri. Amb la informació requerida, cada grup va elaborar el seu PicCollage que formarà part de la guia final.
D’altra banda, vam rebre la visita de la cantant i compositora de soul i R’n’B Edna Sey, que ens va explicar la seva experiència personal en el món de la música i la seva visió sobre com funciona la indústria musical, amb els inconvenients afegits per ser dona i racialitzada.

 

 

 

 

 

 

Share this post