Programació i disseny 3ESO. Construeix el teu cotxe de carreres

Programació i disseny 3ESO. Construeix el teu cotxe de carreres

En el BRC “Construeix el teu cotxe de carreres” l’alumnat ha de dissenyar un vehicle (o qualsevol altre enginy) fent servir eines digitals. Concretament utilitzen una aplicació anomenada Rhino 3D. El disseny inclou, a més del bastidor del vehicle, l’estudi de la ubicació d’un motor elèctric que serà alimentat per energia solar fotovoltaica i els mecanismes de transmissió de moviment necessaris. Quan el disseny és correcte, es fabrica la proposta amb les impressores 3D de l’institut i l’alumnat ha d’acabar de muntar el motor, la cèl·lula o cèl·lules solars, els mecanismes de transmissió i finalment ha de comprovar el seu correcte funcionament. El producte final (el propi vehicle) ha d’estar acompanyat per una infografia on s’expliquen els processos de disseny, de fabricació i de proves. Adjunto una captura de pantalla del disseny i una infografia del curs passat (les d’aquest curs encara no són acabades)
Finalment, pel que fa als continguts concrets que l’alumnat assoleix, són aquests:
  • Disseny digital 3D.

  • Fabricació digital 3D.

  • Anàlisi i muntatge d’un circuit elèctric bàsic.

  • L’energia solar fotovoltaica.

  • Mecanismes de transmissió de moviment.

  • Càlcul de la velocitat linial.

Share this post