Creació Musical 3ESO. Rapegem contra el racisme

Creació Musical 3ESO. Rapegem contra el racisme

L’encàrrec d’aquest BRC era fer un video clip d’un rap creat pels alumnes  que es pugués difondre per les xarxes per tal de fer una campanya de sensibilització contra la discriminació racial i la xenofòbia.

En una primera fase de recerca i documentació els alumnes a partir d’investigacions, visionat de vídeos i debats van poder-se familiaritzar i empatitzar amb la problemàtica a més d’aclarir conceptes.

Per donar suport en procés vam tenir la visita d’un raper i una ballarina de hip hop amb la col.laboració de la casa d’Àfrica i el programa Catàleg antirumors. Ells ens van introduir a l’escriptura del rap i van acabar ensenyant-nos una coreografia de hip hop.

       

En una segona fase, els alumnes d’una banda van crear la base instrumental fent ús de samplers i altres aparells electrònics i d’altra banda van començar a pensar la tornada del que seria el rap partint d’una sèrie de paraules clau que ells mateixos van decidir.

      

En la 3a fase  els alumnes en parelles o de forma individual van composar la seva pròpia estrofa que posteriorment anaven assajant per tal  de poder enregistrar-la.

Finalment un cop enregistrades totes les estrofes els alumnes van fer el videoclip. Volem agrair molt especialment la participació de Ronald i el seu equip de Taller de Rap La Palabra que ens han ajudat i proporcionat tot els mitjans per poder enregistrar i fer el videoclip.

Aquí tenim el resultat. :

Share this post