Creació Musical 4ESO. Música i denúncia social

Creació Musical 4ESO. Música i denúncia social

La música sovint serveix com a plataforma de crida davant les injustícies del món. L’alumnat de 4t del BRC Música i denúncia social ha estudiat els diversos estils musicals que al llarg de la segona meitat del segle XX han donat veu a minories o que han fet ressò

de les disconformitats de la ciutadania. Per fer-ho, han treballat en grups petits i han realitzat una infografia amb l’estil assignat que després han presentat a la resta de companys amb exemples musicals de cançons significatives.

D’altra banda, han elaborat una playlist amb cançons tot classificant-les en funció de la temàtica tractada (en contra de la xenofòbia, contra el bullying, crítica al sistema sociopolític, antimasclista…).

Finalment, es van establir cinc grups a classe, cadascun d’ells encarregat d’elaborar una lletra amb contingut crític. Les temàtiques escollides van ser el bullying, l’homofòbia, el masclisme, el racisme i la política. Cada grup va crear una lletra i la va enregistrar sobre una base.

Us deixem algunes de les infografies. La llista de reproducció podreu sentir-la aviat en el canvi de classes.

Share this post