Recerca Científica (FQ) 4ESO. Que la força t’acompanyi!

Recerca Científica (FQ) 4ESO. Que la força t’acompanyi!

Al BRCS Que la força t’acompanyi! els alumnes han après que la paraula força no sempre té el mateix significat, i han estudiat el significat que la física dona a aquest concepte. Així doncs, han après a identificar forces en situacions ben quotidianes, a conèixer els diversos tipus de forces que existeixen, a identificar els seus efectes, a trobar el centre de gravetat d’un cos, a mesurar-les amb dinamòmetres i també a calcular-les, etc. L’alumnat també ha aprés què és el pes i què volem dir quan diem que pesem alguna cosa a la balança.

També han fet una mica de recerca sobre dos científics que van aportar molt al món de les forces, Robert Hooke i Isaac Newton.

Al laboratori vam poder treballar la llei de Hooke amb molles i dinamòmetres i d’Isaac Newton vam estudiar les seves 3 lleis, i com aquestes s’apliquen al nostre planeta i a l’espai.

Finalment, com a producte final del BRC els alumnes van haver d’enregistrar un vídeo en que s’il·lustrés alguna de les lleis de Newton i on poguessin mostrar tot el que havien après sobre les forces que ens acompanyen dia a dia, fins i tot en situacions ben quotidianes.

 

Share this post