Art i societat 4t ESO Why violence?

Art i societat 4t ESO Why violence?

Jo no sóc racista però.. Jo no sóc masclista però… Jo no tinc res contra dels gais però… Violència masclista, racisme, bullying, homofòbia… Són moltes les violències quotidianes que reproduïm i perpetuem gairebé sense adonar-nos. Utilitzarem l’expressió artística (creació musical, escènica, teatral, audivisual…) com a eina de prevenció per sensibilitzar i conscienciar el nostre entorn sobre aquestes microviolències i cridar que n’estem fartes.

Sota aquests principis, l’alumnat d’aquest BRC ha treballat sobre el concepte de violència i microviolència. Amb la col·laboració de l’entitat Connectats, que porta a terme el projecte Why Violence?, van triar com a focus de treball els microracismes, és a dir, aquelles actituds i comportaments racistes que tenim normalitzades i que ens resulten invisibles. A través de rols playing, del visionat d’experiments socials, dels mapes d’empatia i d’altres activitats han pogut comprovar com som, encara avui dia, racistes. Però el nostre objectiu principal ha estat la creació de materials que puguin posar-nos al davant aquesta realitat per tal de modificar-la! El resultat ha estat la realització d’un còmic, d’un graffiti a l’espai públic, una exposició fotogràfica, un experiment social amb el veïnat del Poble Nou i un fanzine.

Aquí teniu algunes imatges del procés i alguns exemples dels productes finals. No hi són tots, si us quedeu amb ganes de conèixer-los estigueu al cas perquè a final de curs podreu veure’ls a una exposició col·lectiva!

                

Fanzine coronavirus

 

Share this post