Creació artística 4t ESO. Art i disseny

Creació artística 4t ESO. Art i disseny

Aquest BRC proposa endinsar-se dins el món del disseny començant per un projecte que tot i que a primera vista sembla simple, resulta molt complicat de realitzar…

Us explica el contingut la Emma. (extret del seu portafoli de BRC)

“Aquesta setmana hem començat els nous BRC. He decidit escollir el d'”Art & design” perquè els projectes del Juanpa sempre em transmeten bones vibres. M’agrada la llibertat que ens regala per fer treballs, tot i que a la mateixa vegada em crea frustració, ja que no em considero una persona gaire creativa en aquest àmbit. També, per descomptat, m’interessa el camí en el qual pot tirar la classe, perquè és molt captivador i suggerent el tema de la creació.

D’aquest BRC tinc expectatives bastant altes, crec que m’ho passaré bé i m’implicaré a la mateixa vegada. Espero poder crear alguna cosa pròpia, segur que si ho faig em sentiré efectiva i satisfeta, però sobretot desitjaria fer-ho en grup, penso que per projectes com aquests es necessiten habilitats de diferents persones.

Per iniciar hem conversat i discutit sobre les marques i els dissenys d’avui en dia, sobre quines prioritats li donem a cada producte i també, el que hi ha darrere. Després hem començat la primera tasca, que consisteix bàsicament en dissenyar el nostre propi bolígraf. La Samia, l’Aroa i jo hem decidit crear un bolígraf amb forats, indicant on has de posar els dits per agafar-lo de la manera correcta.

Durant la segona setmana hem seguit treballant en el bolígraf, tot i que el projecte s’ha anat per un camí que al Juanpa no li ha agradat. El seu objectiu era, bàsicament, intentar dissenyar un bolígraf per a demostrar que fins i tot els objectes més bàsics exteriorment, també tenen un gran esforç i treball darrere. El problema ha vingut quan finalment la majoria dels grups hem acabat construint-lo manualment, incloses a nosaltres, que hem tingut l’idea de fer un motlle amb plastilina, i així després l’hem pogut omplir amb silicona. La veritat és que ha quedat bastant bé, tot i que com he comentat al principi, no era el que realment havíem de fer.

Seguidament, aquests últims dies hem començat una nova tasca que consisteix a dissenyar una habitació amb unes mides molt justes, 3metres d’alt, dos d’ample I tres de llarg.

El repte està en distribuir bé l’espai per a poder trobar totes les necessitats: el llit, l’escriptori, l’armari… sincerament m’agrada aquest treball, així que veurem com evoluciona la setmana que ve.

Per a la tercera setmana hem seguit treballant en la tasca de l’habitació. Hem fet diferentes proves i exposat alguns plànols, comportant-nos bàsicament com dissenyadors, ja que no sempre s’utilitza el primer esbós, ni molt menys. Ha estat molt entretingut, al principi se’m ha fet complicat pensar en com dividir l’espai per a aprofitar-ho tot, però poc a poc he anat agafant el truc, i al final penso que m’han sortit bons plantejaments. He aconseguit dos dibuixos de diferents habitacions, cadascuna amb les seves ventatjes.

Després de les nostres pròpies idees ens hem juntat en petits grups de 2 o 3 per a compaginar-ho tot i arribar a només un producte. Seguidament de les propostes de cada component, hem de presentar-ho com a una maqueta. L’Aroa, la Samia i jo encara no l’hem començada, ja que ens està costant juntar les nostres il·lustracions per a que totes quedin reflectides, així que la setmana que ve ens posarem mans a l’obra.

Com l’última setmana, hem seguit construint la nostra maqueta. Les anteriors classes anàvem una mica perdudes i endarrerides, però aquesta hem avançat una mica més. Hem decidit, més o menys, com seria la nostra habitació, com ajuntaríem les idees, el disseny… finalment hem arribat a un projecte conjunt.

Agafarem la meva idea, que consisteix bàsicament en un llit posicionat a una altura considerable, amb un armari a sota i, també, un escriptori. A partir d’allà ja hem iniciat el procés manual i artesà: decidir l’escala, fer les mesures, les parets, el llit… De moment anem bastant bé, tenim fetes les parets i hem començat els mobles. És una mica complicat que tot quadri bé, però a poc a poc i sense pressa segur que queda bé.

Falta poc per a finalitzar aquest BRC i la veritat és que no tinc ganes que s’acabi. Aquesta setmana hem seguit amb l’habitació. Hem pogut agafar un ritme més dinàmic i ràpid i a poc a poc hem anat avançant. Ja tenim moltes parts fetes, com tota l’estructura del llit, que a la vegada és l’armari i també l’escriptori. Ara ens falta acabar d’arreglar algunes coses i ja tindrem preparat el nostre projecte.

Sincerament gaudeixo molt en aquests BRCS, penso que ens ajuden molt a tots perquè ens permeten seguir les nostres idees amb llibertat, sempre és el que sento quan faig un del Juanpa… en un principi, la majoria de vegades, em costa ser creativa i imaginativa, però a la vegada m’ho passo molt bé investigant i descobrint noves facetes meves que no coneixia.

Des del meu punt de vista aquest BRC ha estat molt enriquidor i mogut. Com sempre, m’ha costat una mica endinsar-me, però penso que m’he implicat molt. El treball del bolígraf, com ja vaig comentar, no va triomfar gaire, perquè que el vam portar per un camí que no tocava, però les habitacions han sigut un èxit. La que hem construït nosaltres ha quedat bastant completa, però m’he quedat sorpresa al veure totes les altres.

Per tant, aquest BRC m’ha agradat molt, ja que recalcant el que sempre dic, en els del Juanpa es respira molt bon rotllo.”

Share this post