Recerca científica. 4T ESO Volcans i Terratremols

Recerca científica. 4T ESO Volcans i Terratremols

Aquest BRC englobat dins l’àmbit de Biologia i Geologia, es proposa als alumnes la realització d’un pòster d’un volcà i un posterior clipmetratge d’un sisme que ells mateixos escullen. Durant la recerca guiada i posterior realització del producte, van descobrint les causes i conseqüències que es generen al voltant d’aquests fenòmens i la seva relació, com la tectònica de plaques motor que genera el moviment d’aquestes i el seu contacte (divergent, convergent o transformant), els tipus de volcans que es classifiquen segons el tipus d’erupcions que generen, els riscos associats, les escales que tenim per classificar les sismes, etc.,

Cada alumne va endinsant-se en aquest fascinant món que dona lloc a fenòmens espectaculars del nostre planeta!

L’elaboració del pòster reptarà a l’alumne a classificar i tractar la informació segons la seva importància i a transmetre-la de forma amena i atractiva

 

3 Pràctica

Durant la realització de la pràctica, s’aprèn a identificar diferents roques volcàniques segons la seva composició mineralògica, els quals s’observen amb les lupes del laboratori i a conèixer com es van formar i el perquè de la mida dels cristalls.

Share this post