TGPE Escoles+Sostenibles-Fàbrica del Sol

TGPE Escoles+Sostenibles-Fàbrica del Sol

El nostre TGPE, “treball globalitzat proposta de externa”, és el de la Fàbrica del Sol. Treballarem conjuntament amb aquesta entitat per fer el nostre institut més sostenible.

El nostre encàrrec consisteix en redactar un projecte, que haurem de presentar a la convocatòria de l’Ajuntament, per tal que, un cop aprovat, puguem  formar part del programa “Escoles+ sostenibles”.

Però… què vol dir  “sostenible” et preguntaràs? Doncs, bé…la sostenibilitat és un concepte econòmic, social i ecològic complex entorn de les relacions entre les societats i el medi ambient. Així, ser sostenible implica ser capaç de satisfer les necessitats al mateix temps que es manté la biodiversitat i els ecosistemes naturals presents de forma indefinida.

Els primers dies d’aquest TGPE vam intentar esbrinar què era la sostenibilitat. També van venir dues tècniques de la Fàbrica del Sol, l’Alba i la Mireia, que en primer lloc ens van plantejar un joc pe fer-nos conscients dels nostres hàbits i veure com n’érem o no de sostenibles. Seguidament ens van explicar el nostre encàrrec i en què consistia el programa Escoles+sostenibles i finalment ens vam dividir en dos grups i vam recórrer diferents espais del centre amb elles per fer-nos  adonar dels seus punts forts i febles. Així vam veure que tenim aixetes sense temporitzador, que tenim molta llum natural però molts llums encesos, que hi ha molt aparells en standby, …

Amb tots aquesta informació vam elaborar uns pòsters que recollien els “punts febles” i “punts forts” del nostre centre. 

Després d’exposar-los davant la classe ens vam adonar que tots els equips havíem coincidit en definir uns mateixos temes. Eren els  següents:

  • Consum elèctric
  • Contaminació acústica
  • Ús de l’aigua
  • Tractament dels residus
  • Anàlisi del material escolar i productes de neteja
  • Estudi de la biodiversitat
  • Altres energies

 

I així, agrupats per temes i en grups de 4  vam començar a buscar informació, a prendre mesures, a fer fotografies, …   per analitzar-los molt més a fons, començant a fer una mena d’ecoauditories de cadascun d’ells en les quals actualment estem treballant.

També, el dijous 19 de maig vam explicar l’entitat amb la qual col.laborem i també el nostre encàrrec davant tots els cursos de 2n i 3r d’ESO. Els altres TGPE també ens van mostrar què estaven fent i amb qui.

2016-05-19 08.49.12 (1)

 

 

 

 

Share this post