Art i societat 4ESO. Amb veu de dona

Art i societat 4ESO. Amb veu de dona

 

T’has preguntat mai quants grups femenins participen als festivals de música? Creus que els videoclips són sexistes? Els museus donen espai a les obres de les dones? Quantes pel·lis has vist últimament que passin el test de Bechdel? Què ens diu la publicitat sobre les dones? Quantes dones artistes coneixes? Busques altres referents? 

 

Aquest és el punt de partida per començar a visibilitzar les diverses formes de violència masclista a que estem sotmeses. L’alumnat d’aquest BRC comença aquest camí cap a la igualtat i l’equitat aclarint conceptes bàsics, tant presents en la lluita feminista i sovint tant desconeguts o malinterpretats com la diferència entre sexe i gènere, l’androcentrisme, el patriarcat, els rols de gènere, el pinkwashing, la interseccionalitat, la feminització de la pobresa, el sexisme o la cosificació. 

A través de la publicitat i la música, ha pogut evidenciar la presència contínua dels estereotips i del mite de l’amor romàntic i han cridat N’estem fartes!. Han pogut també veure la necessitat de quotes a partir de la programació dels festivals de música més importants de la nostra ciutat, que encara compten amb una curta participació de dones als seus programes.

      

 

I amb aquesta realitat, ens hem posat les ulleres violetes i hem creat alternatives: publicitat i lletres musicals lliures de sexisme, propostes apoderadores del què significa ser dona, visibilització de dones artistes i referents musicals i, sobretot, hem pogut compartir les nostres pròpies vivències i revisar-nos per desaprendre en un espai lliure de violència.


Share this post