Recerca científica. Física i Química 4tESO. Ciència a la cuina.

Recerca científica. Física i Química 4tESO. Ciència a la cuina.

 

Al BRC Ciència a la cuina l’alumnat ha après múltiples continguts científics usant la cuina com a
context, per a així descobrir una ciència molt propera, a l’abast de tots a la cuina de casa
nostra.
A les diverses sessions l’alumnat ha après a classificar les substàncies, a identificar reaccions
químiques i saber les seves característiques, a diferenciar els canvis físics i químics, els canvis
d’estat, conèixer els col·loides, etc. Un seguit de fenòmens que els ha permès veure amb una
altra mirada processos culinaris com ara coure un pastís, fondre xocolata, fer una maionesa,
congelar un suc per fer un gelat, etc.

                                          
Finalment, l’alumnat ha muntat una exposició mitjançant uns cartells per mostrar a la gent
tota la ciència que amaga una cuina i així permetre aprendre la ciència que fem molt sovint
quan cuinem.

Share this post