Presentació de l’audioguia “Art4Art”

Presentació de l’audioguia “Art4Art”

El passat divendres 20 de juny tot l’equip de #TGPECanFramis tenia una cita molt especial al Museu Can Framis. Allà ens esperava el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas, per fer la presentació oficial de la nostra audioguia “Art4Art”. També ens va rebre Nana Cardona, directora del museu, i Alba García, responsable del servei educatiu i conservadora del museu, també aliada i facilitadora del projecte #TGPECanFramis2014.

 

Antoni Vila Casas a la presentació de l’audioguia “Art4Art” del #TGPECanFramis

 

Antoni Vila Casas va destacar la nostra audioguia pel fet de ser un producte artístic i una proposta d’itinerari de museu única al món, una audioguia que no existiria sense les creacions sonores i literàries dels trenta-tres nois i noies que han format els equips de Tardor-2013 i Primavera-2014 del TGPE Can Framis. També va posar de relleu que el projecte TGPE Can Framis ha rebut enguany el Primer premi del Concurs de Bones pràctiques TIC del Consorci d’Educació de Barcelona.

En la seva intervenció Antoni Vila Casas va dedicar paraules encoratjadores a alumnat i professorat, va posar en valor el servei educatiu del museu i ens va dedicar a tots un gran consell, cal que busquem una il·lusió en la nostra vida, però cal buscar-la dia rere dia, inventar-la, si cal, i alimentar-la amb el treball diari. És amb això -va dir- que la vida té sentit. I si a més ens agrada l’art, això enriquirà la nostra experiència vital i la farà més profunda. L’art és un dret de la persona.

 

 

Alguns alumnes van explicar el procés de producció de les seves creacions, això és, els recursos tecnològics emprats en el projecte, els documents compartits, els processos de millora, la gravació, el repositori d’àudios a Internet i la creació de codis QR per a cada àudio. També van parlar de les seves pintures i de la comunicació amb els artistes com una part molt significativa del projecte.

 

Audició de “Ningú sap com és la por d’un nen petit”, Laura M., 2014, sobre l’obra En bleu et noir, Antoni Clavé, 1987.

 

Vam comptar amb una presència molt especial, la del pintor Joaquim Budesca. Ell va seguir totes les audicions amb molt d’interès, va voler reconèixer el valor d’aquest projecte i va agrair personalment a en Lucas que hagués triat el seu quadre per a una de les seves produccions literàries, “El desfile de sombras“.

 

Audició de “Desfile de sombras”, Lucas B., 2014, sobre l’obra S/T, de Joaquim Budesca

 

La presentació a Can Framis significa la inauguració de l’audioguia Art4Art, que es pot escoltar amb smartphones via codis QR des del 20 de juny i fins el 20 de juliol de 2014, darrer dia abans del tancament del museu per vacances. Després de les vacances l’exposició introduirà alguns canvis d’obres en algunes sales, però deixarà a l’abast del visitant els codis QR de les obres que es mantinguin, que esperem que seran moltes.

En aquest enllaç es pot veure l’àlbum de fotografies de la jornada. Gràcies, Diana Juanpere, pel reportatge!

Volem mostrar el nostre agraïment a la Fundació Vila Casas, a Antoni Vila Casas, a Nana Cardona, a Alba García i a Diana Juanpere per tot el suport que ens han donat. També tenim un agraïment molt especial per a tots els artistes que han respost els nostres correus: Alfons AlzamoraJoaquim Budesca, Lita Cabellut, Marcos Cárdenas, Jordi Fulla, Ramon Herreros, Yago HortalLluís Lleó, Jorge Pombo, Natalia RomanJulio Vaquero i Xevi Vilaró. Tots ells ens han dedicat paraules molt encoratjadores i inspiradores que ens han ajudat a creure en el que fèiem, a continuar fins al final per acabar el producte i a fer-ho amb il·lusió i energia.

 

Enhorabona, equips de #TGPECanFramis!

 

Equip #TGPECanFramis Tardor 2013: Eli, Nicole, Irene, Sergi, Pol, Oriol, David, Gemma, Erick, Andrea, Sergio, Dennis, Marcel, Rimsha, Abdullah i Zikaria.

 

Equip #TGPECanFramis Primavera 2014: Lucas, Vinicius, Anna M., Pol F., Anna P., Yashfa, Àlex C, Pol P., Àlex G., Adrián, Mar, Adrià, Laura, Eva, Aina, Oriol, Jordan, Carol, Sergi i Daniel.

 

El TGPE de l’Institut Quatre Cantons (Treballs Globalitzats de Proposta Externa) és una idea de Ramon Grau, director del centre. L’objectiu dels TGPE és la creació de coneixement en un context de realitat, això és, la creació d’un producte real que ha de funcionar en el món real, entre adults i amb col·laboració estreta amb professionals de diferents àmbits.
El TGPE Can Framis 2013/14 ha estat dissenyat per les professores Begonya Folch i Bea Soldevilla, i ha comptat amb la col·laboració de les professores Iris Folch i Carme Gabaldón.

L’audioguia “Art4Art” també compta amb una versió per a visitants estrangers.

 

Dennis davant Trilogy of the Doubt, Lita Cabellut.

 

Dennis davant Glasgow 3, Xevi Vilaró

 

Anna M., dirigeix una prova de gravació sobre l’obra Indicis, Vicenç Viaplana, 1998.

 

Share this post